참나물무침 Seasoned Chamnamul, 엄마표요리 Mom's cooking
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참나물무침 |
오늘은 구운 고기와 같이 먹으면 너무 맛있는 참나물무침을 만들어볼게요.
Today, I will make Chamnamul seasoned, which is so delicious with grilled meat.
[ 준비 재료] [Ingredients for preparation]
참나물 200g, 고춧가루 2T, 간장 1T, 참기름, 식초 1T, 설탕 1T, 다진마늘 약간, 통깨
200g Chamnamul, red pepper powder 2T, soy sauce 1T, sesame oil, vinegar 1T, sugar 1T, minced garlic, sesame seeds
줄기의 더러운 부분만 살짝 제거 후 세척한 참나물을 먹기 좋은 크기로 잘라줍니다.
Remove only the dirty part of the stem and cut the washed Chamnamul into bite-sized pieces.
고춧가루 2T, 간장 1T, 참기름, 식초 1T, 설탕 1T, 다진마늘을 넣고 살살 무쳐주세요.
Add 2T of red pepper powder, 1T of soy sauce, 1T of sesame oil, 1T of vinegar, 1T of sugar, and minced garlic and mix gently.
이제 통깨를 뿌려주면 맛있는 참나물무침이 완성됩니다. 기호에 따라 참기름 대신 들기름을 사용해도 좋고 간장0.5T에 맛소금을 살짝 넣어도 맛있어요.
Now, sprinkle sesame seeds to complete the delicious seasoned Chamnamul. Depending on your preference, you can use perilla oil instead of sesame oil, and it's delicious even if you add a little salt to 0.5T of soy sauce.