파래무침 Seasoned blue, 엄마표요리 Mom's cooking

파래무침 


향긋한 바다내음이 물씬 풍기는 아삭아삭 새콤달콤한 맛있는 파래무침을 만들어볼게요. 

I'm going to make a delicious green onion salad with a fragrant smell of the sea. 



재료 - 파래 한 덩이 90g, 무 100g (무절임 재료 - 식초 1큰술, 설탕 1/2큰술, 소금 1/2큰술)

양념 재료 - 간장 1/2큰술, 설탕 1/2큰술, 식초 1큰술, 다진마늘 1/2큰술, 통깨 

Ingredients - A bundle of green onions 90g, radish 100g (unsalted ingredients - 1 tbsp vinegar, 1/2 tbsp sugar, 1/2 tbsp salt)

Seasoning Ingredients - 1 tbsp vinegar, 1/2 tbsp soy sauce, 1/2 tbsp sugar, 1/2 tbsp minced garlic, sesame seeds 


파래는 물에 흔들어 여러번 씻은 후 체에 밭쳐 물기를 빼고, 먹기 좋은 크기로 잘라주세요. 

Shake the green onions in water and wash them several times, drain them in a sieve, and cut them into edible sizes. 


채썬 무는 식초 1큰술, 소금 1/2큰술, 설탕 1/2큰술 넣고 30분 정도 절인 후 물기를 제거해주세요. 

Add 1 tbsp vinegar, 1/2 tbsp salt and 1/2 tbsp sugar to shredded radish, marinate for about 30 minutes, and drain. 


파래와 무채에 준비한 양념재료를 넣고 함께 버무려주세요. 

Add the prepared seasoning ingredients to the green onions and radish and mix together. 


통깨를 뿌려 마무리합니다^^

I'm going to finish with sesame seeds^^






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