소불고기 Korean beef bulgogi, 엄마표요리 Mom's cooking
오늘은 아이가 있는 집이라면 자주 즐겨먹는 온가족이 함께 맛있게 먹기 좋은 한우소불고기를 만들어 볼게요.
Today, we will make Korean beef bulgogi, which is good for the whole family to enjoy together if it's a house with children.
준비한 재료 - 한우 소고기 300g, 당면, 생강, 청양고추, 대파, 다진 마늘, 양파, 팽이버섯, 당근, 간장, 올리고당, 설탕, 맛술, 후추, 참기름,통깨
Ingredients prepared - 300g Korean beef, glass noodles, cheongyang red pepper, ginger, green onions, minced garlic, onions, enoki mushrooms, carrots, soy sauce, oligosaccharides, sugar, cooking wine, pepper, sesame oil, sesame seeds
당면은 물에 미리 불리고 소고기는 맛술 1, 후추 약간, 간장 2, 다진 마늘 1, 설탕 1을 넣고 재워둡니다.
The glass noodles are pre-soaked in water, and the beef is marinated with cooking wine 1, a little pepper, soy sauce 2, minced garlic 1, and sugar 1.
당근, 양파, 대파, 팽이버섯을 먹기 좋은 크기로 썰어 준비해주세요.
Slice carrots, onions, green onions, and enoki mushrooms into edible sizes and prepare them.
팬에 재워둔 고기와 불린 당면 준비한 야채를 전부 넣고 물 1컵, 간장 1, 올리고당 2, 생강 조금, 후추, 청양고추 반개를 넣고 적당히 조려줍니다.
Add all the meat marinated in the pan and the cooked vegetables, 1 cup of water, 1 cup of soy sauce, 2 oligosaccharide, a little ginger, cheongyang red pepper 1/2, and a little pepper, and cook them properly.
당면이 다 익으면 불을 끄고 참기름, 통깨를 넣으면 맛있는 소불고기 요리가 완성입니다.
When the glass noodles are cooked, turn off the heat and add sesame oil and sesame seeds It's done.