김치찌개 Kimchi stew 엄마표요리 mom's cooking

김치찌개
 


매콤하면서 진한 국물을 느낄 수 있는 맛있는 김치찌개를 만들어볼게요. 

I'm going to make kimchi stew that's spicy and rich. 


재료 - 돼지고기 앞다리살, 김치, 쌀뜨물, 대파, 청양고추1, 국간장1, 고춧가루2, 새우젓1/2, 다진마늘, 설탕1/2 

Ingredients - Pork front leg meat, kimchi, rice water, green onion, cheongyang red pepper1, soy sauce 1, red pepper powder 2, salted shrimp 1/2, minced garlic, sugar 1/2 


돼지고기 앞다리살이나 목살을 준비해 주시고 3번째 쌀뜨물을 조금 넣고 살짝 볶아주세요. 

Prepare pork front leg or pork neck, add a little rice water and stir-fry it lightly. 


육수와 김치를 넣고 끓어 오르기 시작하면 다진마늘 한 스푼을 넣어주고 고춧가루2 간장1 설탕1/2 새우젓1/2 넣어주세요.

Add kimchi and once it starts to boil, add a spoonful of minced garlic and add red pepper powder 2 soy sauce 1 1/2sugar 1/2 salted shrimp.


마지막으로 두부 청양고추 대파를 넣고 조금 더 끓이면 맛있는 김치찌개가 완성입니다. 생각보다 쉽게 만들 수 있어요^^

Finally, add tofu, cheongyang red pepper, green onion and boil a little more to complete the delicious kimchi stew. It's easier to make than you think. ^^


이 블로그의 인기 게시물

돼지고기 수육 맛있게 삶는 법 (Bossam - Boiled Pork )

블로그스팟으로 구글 애드센스 광고 쉽게 승인하는 방법

아름다운 이별 이철환 동화책 소개합니다.