돼지고기 수육 맛있게 삶는 법 (Bossam - Boiled Pork )

김장김치와 돼지고기 수육

안녕하세요. 오늘은 맛있게 수육 삶는 법에 대해서 알려드릴게요. 김장김치를 담으면 수육이 빠질 수가 없지요. 이번에도 친정에 가서 김장을 돕고 맛있게 수육을 삶아 먹었는데요. 야들하게 간도 딱 적당하게 삶는 저희집만의 수육 맛있게 삶는 비법을 알려드릴게요. ^^*  
Hello. Today, I'm going to teach you how to cook delicious boiled park. 


[ 재료 ] 
돼지 앞다리살 or 삼겹살 1근, 양파 반개, 대파 한개, 후추 
통마늘 7개, 생강 1개, 커피가루, 된장, 소주, 월계수잎, 새우젓   

[Ingredients]

Pork front leg meat or pork belly 1 root, half onion, one green onion, pepper 7 whole garlic, 1 ginger, coffee powder, soybean paste, soju, laurel leaves, salted shrimp


수육 맛있게 삶기



1. 먼저 고기가 잠길만큼 물을 넉넉히 부어주세요. 
1. First, pour enough water to soak the meat. 


2. 재료중에 눈에 띄는 게 보이시나요? 빙고 생강입니다.^^ 
생강을 넣고 안넣고에 따라서 맛의 차이가 분명 있으니 다른 야채는 생략해도 생강은 꼭 넣어주세요. 
양파, 대파, 마늘, 월계수잎은 다 넣으면 좋으나 한 두가지 빠져도 상관없습니다.
2. Do you see any of the ingredients that stand out? It's bingo ginger.^^
There is a clear difference in taste depending on whether you add ginger or not, so make sure to add ginger even if other vegetables or omitted.
Onions, green onions, garlic, and laurel leaves or all good, but it doesn't matter if one or two are missing.  


3. 수육을 맛있게 삶으려면 간이 맞아야 하는데요. 
김장김치랑 먹더라도 간이 적당히 있는 고기가 더 감칠맛이 좋고 김치를 못먹는 아이들도 맛있게 먹을 수 있어요. 
그래서 저는 후추 된장 베이스에 새우젓이나 소금으로 부족한 간을 합니다. 
3. To boil the boiled pork deliciously, it must be seasoned. Even if you eat kimchi with kimchi, meat with moderate seasoning tastes better, and children who can't eat kimchi can enjoy it. So I season pepper soybean paste base with salted shrimp or salt. 


4. 소주를 넉넉히 넣어 고기를 더욱 부드럽게 하고 고기의 잡내를 없애줍니다.
4. Add enough soju to soften the meat and remove the smell of meat. 


5. 센불에서 팔팔 끓이다가 국물이 넘칠것같으면 중불로 줄여 간이 배게 35분 정도 더 끓여줍니다. 
5. Boil over high heat and reduce to medium heat if the soup seems to overflow and boil it for about 35 more minutes. 


6. 위로 뜨는 거품은 제거하고 중간 중간 고기를 젓가락으로 찔러주세요. 
6. Remove any foam from the top and poke the medium meat with chopsticks. 


7. 속까지 푹 익히도록 약불에 10분 더 삶으면 부드럽고 촉촉한 간이 잘 배긴 수육이 완성이 됩니다. 
완성된 수육은 이제 김장김치 or 보쌈김치와 함께 맛있게 먹으면 꿀맛이지요.^^    
7. It's a little bit more than 10minutes to make it easier to cook and moist and moist. The completed water is now delicious if you eat kimchi or spring with kimchi or barley kimchi. ^^


생강과 새우젓 소금간은 정말 신의 한수입니다. 넣고 안 넣고에 따라 맛의 차이가 크니 꼭 넣고 삶아보세요. 밖에서 파는 맛집 보쌈 족발은 저리가라 할 정도로 맛있습니다.^^ ㅎㅎ


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