오이소박이 Cucumber Kimchi, 엄마표요리 Mom's cooking, K food recipe
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오이소박이 |
아삭하고 맛있는 오이소박이를 만들어볼게요^^
I'm going to make a crispy and delicious^^
재료 - 오이 3개, 부추 1줌, 양파 1/2, 당근 1/4, 소금 3T, 설탕 1/2T, 멸치액젓 2T, 고춧가루 3T, 새우젓 건더기 1/4T, 다진마늘1, 통깨
Ingredients - 3 cucumbers, 1 handful of chives, 1/2 onion, 1/4 carrot, 3T salt, 1/2T sugar, 2T anchovy sauce, 3T red pepper powder, 1/4T salted shrimp, 1st minced garlic, sesame seeds
깨끗이 씻은 오이를 5cm 크기로 자른 후, 자른 오이 아랫부분을 1cm 남기고 십자모양으로 칼집을 냅니다.
Cut the cleanly washed cucumber into 5cm pieces and cut it in a cross shape with 1cm left under the cut cucumber.
500ml 물에 소금 3T 넣고 끓여주고 끓은 소금물에 오이를 넣고 30분 정도 절여줍니다.
Boil 3T of salt in 500ml water, add cucumbers to the boiled salt water and marinate for about 30 minutes.
부추는 4cm 길이로 잘라주고 양파, 당근은 채 썰어주세요.
Cut the chives into 4cm pieces and shred onions and carrots.
다음과 같이 양념을 만들어 주세요. 설탕 1/2T, 멸치액젓 2T, 고춧가루 3T, 새우젓 건더기 1/4T, 다진마늘1을 부추, 양파, 당근과 잘 섞어 주세요.
Make the seasoning as follows. Mix sugar 1/2T, anchovy sauce 2T, red pepper powder 3T, salted shrimp 1/4T, minced garlic 1 well with leek, onion and carrot.
절여둔 오이속에 양념을 그림처럼 넣어주면 맛있는 오이소박이가 완성됩니다.
If you put the seasoning in the pickled cucumber like a picture, you will make a delicious cucumber kimchi.